Porkkanasämpylät
Ainesosat
- 5 dl Vettä
- 25g Hiivaa tai pss Kuivahiivaa
- 3 isoa Porkkanaa raastettuna
- 10-12 dl Vehnäjauhoja
- 1dl Kaurahiutaleita
- 1 rkl Siirappia
- 3 tl Suolaa
- 1/2 dl Rypsiöljyä tai Hyvälaatuista Oliiviöljyä
Valmistus
- 5dl vettä (40°c) ja sekaan hiiva.
- Lisää 3 porkkanan raaste, 1rkl siirappia, 3tl suolaa ja 1dl kaurahiutaleita.
- Lisää 5dl jauhoja. Sekoita.
- Lisää vaivauksen aikana vähitellen 7dl jauhoja.
- Lisää vaivauksen loppupuolella ½dl rypsiöljyä.
- Kohota uunissa tunti.
- Lämmitä kiertoilmauuni 225°c.
- Jauhot pöydälle, jaa taikina 10-15 osaan ja pyörittele sämpylöiksi.
- Sämpylät pellillä liinan alla 20 min.
- Paista sämpylät 20min, kunnes kumisee pohjasta.
- Anna jäähtyä.