Reseptit

Porkkanakakku

Joskus simppeli makea herkku on juuri se puuttuva palanen lautapeli-illan tarjoamasta. Porkkanakakun voi tehdä vaikka pari päivää ennen h-hetkeä valmiiksi ja tämä suussa sulava herkku kelpaa takuulla jokaiselle pelaajalle.

Ainekset:

2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
3/4 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 isoa porkkanaa (n. 180 g) hienoksi raastettuna
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 1/3 dl rypsiöljyä
100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
(n. 1 tl lime-mehua)

koristeeksi esim. viikunoita tai rouhittuja saksanpähkinöitä

Näin valmistat:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele reiällinen kakkuvuoka. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kaneli, inkivääri, kardemumma sekä vaniljasokeri keskenään kulhossa. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

2 1/3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
3/4 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 isoa porkkanaa (n. 180 g) hienoksi raastettuna

Vatkaa sokeri ja fariinisokeri sekä kananmunat toisessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi (sähkövatkaimella, n. 2 min). Lisää öljy ohuena vanana koko ajan kevyesti vatkaten. Kääntele porkkanaraaste sekaan. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
1 1/3 dl rypsiöljyä

Paista kakkua uunin keskitasolla n. 40 min, kunnes puutikku tulee puhtaana ulos. Anna jäähtyä.

Tee sitten kuorrutus. Sulata valkosuklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeasi, n. 2 min sähkövatkaimella. Lisää valkosuklaa (ja limemehu) ja sekoita varovasti tasaiseksi.

100 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
(n. 1 tl lime-mehua)

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilualustalle ja levitä kuorrutus kakun pinnalle. Koristele.

Huom! Kakun voi hyvin valmistaa muutaman päivän etukäteen. Koristele kakku kuitenkin vasta juuri ennen tarjoilua.

14/02/2025 Pahviritari
Reseptit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *