ūüéÉ Halloween pelit ūüéÉ

Pidemmittä puheitta tässä loistavia valintoja halloween-juhlintaan lautapelihenkisesti. Kaikki tässä suositellut pelit sopivat juhlan teemaan, mutta ne sopivat ehkä hieman eri tyylisille pelaajille. Kunkin pelin kylkeen olen lyhyelti kuvaillut kelle pelit sopivat erityisesti.

King of Tokyo: Halloween

Kenelle: King of Tokyo on aika turvallinen valinta oikeastaan kenelle tahansa, mutta sopii hienosti ensimmäiseksi sukellukseksi lautapelien maailmaan.

T√§m√§n p√§iv√§n suositus menee takuuvarmalle klassikolle, eli King of Tokyolle. Mik√§li et jo tiennyt, peliin on olemassa halloween-aiheinen lis√§ri, jossa juhlaan sopivat kaksi uutta hirvi√∂t√§, erityisi√§ pukukortteja ja oranssit ylim√§√§r√§iset nopat. Loistava valinta, jos haluat menn√§ turvallisesti tutulla, mutta hieman koristaa peli√§ aiheeseen sopivasti. Itse olen k√§ytt√§nyt t√§m√§n pelin komponentteja jopa osana halloween-koristeluja. Emopelins√§ tavoin peli voi innostaa my√∂s lapsia 

https://boardgamegeek.com/boardgame/147183/king-tokyo-halloween


Deception: Murder in Hong Kong

Kenelle: mahottomille höpöttäjille, jotka viihtyvät niin tarjoilun kuin kevyen keskustelunkin parissa.

Sosiaalisen p√§√§ttelyn murhamysteeri vailla verta(a)? Peliss√§ pelaajat ovat tutkijoita, jotka yritt√§v√§t yhdess√§ ratkaista murhatapauksen. Murhaaja on kuitenkin yksi tutkijoista! Kenen sanaan voit luottaa ja kuka puhuu palturia? Suuremmilla pelaajam√§√§rill√§ mukana on murhaajan rikostoveri ja tutkijoiden puolella my√∂s silminn√§kij√§, joita koskevat omat erityiset s√§√§nt√∂ns√§. Suurista pelaajam√§√§rist√§ puheenollen, peliin mahtuu harvinaisen monta pelaajaa: per√§ti 12. 

https://boardgamegeek.com/boardgame/156129/deception-murder-hong-kong


Blood on the Clocktower

Kenelle: erityisesti isolle juhlijamäärälle, jossa ei pientä roolileikkiä kavahdeta.

Onko sulla yksinkertaisesti vain liikaa rahaa ja ystäviä, etkä tiedä minne ne tunkisit? Nautitko myös pelimestarin roolista ja haluat tarjoilla halloween-vieraillesi unohtumattoman illan? No miten olisi 8-16 pelaajan Blood on the Clocktower? Jos sosiaalisen päättelyn ja piilossa olevien roolien pelit kuten Secret Hitler tai Coup innostavat ja haluat viedä homman ns. seuraavalle tasolle, kannattaa tähän 2022 julkaistuun mammuttiin tutustua. Mikä parasta tässä on oivallinen tekosyy päästä pukeutumaan hupulliseen viittaan, pelailla kynttilänvalossa ja peliboksi itsessään näyttää valtavalta kirjalta, jonka syvyyksistä johdat pelin tapahtumia.

https://bloodontheclocktower.com/

https://boardgamegeek.com/boardgame/240980/blood-clocktower


Mysterium 

Kenelle: toimii melkolailla kaikille, jotka nauttivat esteettisistä elämyksistä.

Mysterium ja sen kompaktimpi sisarpeli Mysterium Park edustavat samanlaista kuvallisen p√§√§ttelyn pelattavuutta kuin Dixit. Yksi pelaajista on aave, joka antaa kuvallisia vinkkej√§ kuolemaansa johtaneista yksityiskohdista ja n√§iden avulla pit√§isi sitten yhdess√§ selvitt√§√§, ett√§ mit√§ k√§vi ja kuka oli murhaaja. Pelaajien h√§mmennyksen sekaiset arvailutuokiot s√§estyv√§t hurraahuudoin ja helpotuksen huokaisuin kun murhaaja alkaa vihdoin selvi√§m√§√§n. 

Alkuper√§inen Mysterium on monivaiheinen j√§nnitysn√§ytelm√§ kummitustalossa ja ns. emopeli pidemp√§√§ pelikokemusta haikaileville. Mysterium Park taas onnistuu yll√§tt√§v√§ll√§ tavalla pakkaamaan emopelins√§ parhaat puolet tiiviimp√§√§n pakettiin ja lyhent√§√§ aavistuksen peliaikaa. Mielest√§ni molempia ei kannata omistaa, mutta valitsee kumman tahansa halloween-juhliinsa, niin ei mene kovinkaan pahasti mets√§√§n.  

https://boardgamegeek.com/boardgame/181304/mysterium

https://boardgamegeek.com/boardgame/301767/mysterium-park


Nemesis

Kenelle: kovan luokan peliporukalle, jolla on käyttää aikaa ja tarmoa sekä pelin opetteluun, että eeppisiin sfääreihin venyvään pelailuun.

Kokeneemman peliporukan valinta Nemesis tai Nemesis: Lockdown on maineensa veroinen eepos. Se vaatii paljon, varsinkin aikaa, mutta antaa runsaasti vastinetta osallistujilleen. Peliä ei ole turhaan luonnehdittu tarinasimulaattoriksi ja se tavoittaa mitä mainioimmalla tavalla Alien(s)-leffojen tunnelman ja tapahtumat. Ilmeisen gigermäisen estetiikan lisäksi Nemesis on yhteistyöpeli, paitsi jos joku teistä on petturi. Selviytymiskauhunsekaiset hetket sopivat mitä parhaiten halloweeniin.

https://boardgamegeek.com/boardgame/167355/nemesis

https://boardgamegeek.com/boardgame/310100/nemesis-lockdown

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Secret Hitler (pikaohje)

Peliss√§ on kaksi tiimi√§, liberaalit ja fasistit. Yksi fasistipelaajista on Hitler. Kaikki esitt√§v√§t olevansa jonkin sortin liberaaleja, mutta salaisesti fasistit ja Hitler yritt√§v√§t s√§√§t√§√§ fasistisia…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *