Arkham Horror The Card Game

Rakastatko H. P. Lovecraftin luomaa kauhumytologiaa? Onko sinulla pelaamisesta innostunut ystävä, joka on samanhenkinen kuin sinä? Poltteleeko taskusi pohjalla valtava pinkka 500€ seteleitä, etkä halua enää käyttää niitä kesähuvilasi pääsalin takan sytykkeenä? Arkham Horror The Card Game on luultavasti sinua varten. Jos Arkham Horror The Card Game kolahtaa, se kolahtaa sitten kovaa. Minulle kävi näin ja hurahdin täysin. Varaudu kuitenkin peliin, joka on normaalin lautapeliharrastuksen kyljessä aivan oma harrastusalueensa.

Itse en omista kesähuvilaa, mutta minulla on sellaiset neljä tuotantokautta ja lähes kaikki julkaistut kertaseikkailut tästä pelistä. Mielestäni tein oikean valinnan ja en vaihtaisi hetkeäkään pois tämän korttilautapelin äärellä vietetyistä seikkailuista. Kyllä vain puhuin tuotantokausista ja nimitin tätä tarkoituksellisesti korttilautapeliksi. Peli koostuu toki korteista ja se on perinteinen korttipeli siinä mielessä, että käytössäsi on pelihahmon oma pakka, josta vetää varusteita ja oman hahmoluokkasi mukaisia voimia. Se on kuitenkin myös episodimainen kokemus, jossa pelataan läpi tuotantokausi ja jokainen pelikerta on tuon tuotantokauden yksi jakso. Kullakin jaksolla on oma korteista koottu pelialueensa, eli sen pelikerran pelilauta. Korttien käyttäminen laudan muodostamiseen onkin temppu vailla vertaa, joka mahdollistaa tavanomaista pelilautaa monipuolisemman pelikokemuksen. Tuotantokauden edetessä myös pelaamasi hahmo saa kokemuspisteitä ja voit valikoida pakkaasi entistä tehokkaampia kortteja. Jos tämä kuulostaa hauskalta idealta, tämä peli voi hyvin olla sinua varten.

Arkham Horror The Card Game on yksi suosikkipeleistäni, laajasti myös kriitikoiden ylistämä ja hyvästä syystä pelisuositusteni joukossa. Paljon peliä pelanneena (vähintään yli 40 pelikertaa tähän mennessä nopealla laskutoimituksella) minun on kuitenkin syytä antaa muutama varoitus:

  • Tätä kannattaa pelata mielestäni vain kaksinpelinä.
  • Pelin harrastamisella on aivan kaamea hintalappu pidemmän päälle.
  • Pelin aloituspakkauksen lisäksi tarvitset luultavasti kaikenlaista lisähärpäkettä, kuten arvontaan käytettävän kangaspussin ja reittimerkkejä pelilautana toimivien korttien välille.
  • Alkuvalmistelut vievät paljon aikaa, se kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen kun peliseuralaisesi saapuu.
  • Pakkojen rakentelu kuuluu alkuperäiseen ideaan, mutta valmispakat voivat madaltaa kynnystä aloittaa.
  • Harkitse vielä, jos Lovecraft-kauhistelu ei iske täysillä. Vähän vastaavaa tulee myös mm. Marvelin makuisena. Tyypillinen Lovecraft-tuotteen tarjoilema elämys on täynnä vastoinkäymisiä, masennusta ja epätoivoa.


Jos rahaa ja mielenterveyttä piisaa, eipä taida löytyä juuri parempaa tapaa päästä eroon molemmista, kuin Arkham Horror The Card Game.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minä-Minä-Maa

Eräs parhaista neuvoista hetkeen oli esihenkilöltäni saamani kehotus käydä eräs ongelmatilanne läpi keskustellen puhelimessa sähköpostin sijaan. On helpompi olla ihminen ihmiselle, kuului perustelu. Ja totta…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *