Hautakivi-mousse
Helppo ja lokakuun juhlallisuuksiin sopiva jälkiruoka, josta syntyy sokerintäyteinen pieni hautuumaapalsta vaikka lasiin! Näistä aineksista syntyy kuusi annosta.
- 175 g tummaa suklaata
- 4 dl (2 prk) vispikermaa
- 154 g (1 pkt) tummia täytekeksejä
- 25 g tummaa suklaata
- 6 kpl suorakaiteen muotoista suklaakeksejä
- halloweenmakeisia
Valmistus
- Paloittele suklaa. Mittaa 1 dl kermaa ja suklaa kattilaan.
Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. - Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi.
Sekoita suklaa kermavaahtoon. - Murskaa täytekeksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai tehosekoittimessa.
- Kokoa suklaamousse ja keksimurut kerroksittain laseihin.
Annostele keksimurua lasin pohjalle ja lusikoi tai pursota moussea murujen päälle.
Jätä keksimurua päällimmäiseksi, siitä tulee multakerros. - Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin.
Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaalla risti tai RIP-teksti suklaakeksien takapuolelle.
Nosta keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. - Koristele annokset kekseillä ja teemaan sopivilla makeisilla.
Vastaa