Hautakivi-mousse

Helppo ja lokakuun juhlallisuuksiin sopiva jälkiruoka, josta syntyy sokerintäyteinen pieni hautuumaapalsta vaikka lasiin! Näistä aineksista syntyy kuusi annosta.

  • 175 g tummaa suklaata
  • 4 dl (2 prk) vispikermaa
  • 154 g (1 pkt) tummia täytekeksejä
  • 25 g tummaa suklaata
  • 6 kpl suorakaiteen muotoista suklaakeksejä
  • halloweenmakeisia

Valmistus

  1. Paloittele suklaa. Mittaa 1 dl kermaa ja suklaa kattilaan.
    Kuumenna sekoitellen miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut.
    Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vatkaa loput kermat löysäksi vaahdoksi.
    Sekoita suklaa kermavaahtoon.
  3. Murskaa täytekeksit kaulimella vahvassa muovipussissa tai tehosekoittimessa.
  4. Kokoa suklaamousse ja keksimurut kerroksittain laseihin.
    Annostele keksimurua lasin pohjalle ja lusikoi tai pursota moussea murujen päälle.
    Jätä keksimurua päällimmäiseksi, siitä tulee multakerros.
  5. Sulata suklaa mikrossa ja laita pieneen pakastuspussiin.
    Leikkaa kulmaan pieni aukko ja pursota suklaalla risti tai RIP-teksti suklaakeksien takapuolelle.
    Nosta keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
  6. Koristele annokset kekseillä ja teemaan sopivilla makeisilla.
08/10/2024 Pahviritari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *