High Society (pikaohje)

Alkuvalmistelut

  • Jokainen pelaaja saa oman värisensä rahasetin, jossa on 11 rahaa.
  • Rahat pidetään piilossa muilta.
  • Isot luksuselämä-kortit sekoitetaan pakaksi keskelle pöytää.
  • Pakan sekoittanut aloittaa pelin.

Kuka voittaa?

Pelissä eniten pisteitä luksuselämä-korttien avulla kerännyt pelaaja voittaa. Pelaajat käyvät luksuselämäkorteista huutokauppaa, mutta pelin lopussa se jolla on vähiten rahaa, tippuu suoraan pois pelistä.

Vuoro

Vuoron aluksi luksuselämä-pakasta nostetaan päälimmäinen kortti, joka menee huutokaupassa eniten tarjonneelle. Tarjoukset tehdään vuorotellen myötäpäivään aloittavasta pelaajasta.

Vuorollasi sinun on joko tarjottava muita enemmän rahaa tai jätettävä huutokauppa väliin.

Tarjoa enemmän

Tarjoa yksi tai useampi rahakortti. Jos tarjosit edellisellä vuorolla rahakortin, et voi ottaa tarjoamaasi korttia pois, voit vain lisätä uuden rahakortin (ylittäen suurimman tarjouksen).

Jätä väliin

Voit myös vetäytyä vuorollasi. Jos teet niin, palauta kaikki pöydällä olevat rahakorttisi takaisin käteesi. Et saa enää osallistua tämän kortin huutokauppaan.

Voittaja saa luksuselämä-kortin ja sen voittopisteet, mutta menettää tarjoamansa rahakortit ja voittaja aloittaa seuraavan huutokaupan. Jos kaikki jättävät huutokaupan väliin ilman tarjouksia, viimeinen pelaaja saa kortin ilmaiseksi.

Häpeäkortit

Häpeäkorteista huutokauppa tehdään päinvastoin. Eka joka jättää huutokaupan väliin, saa häpeäkortin ja kaikki rahansa takaisin. Muut pelaajat menettävät häpeäkortin välttämiseksi tarjoamansa rahat.

Pelin loppuminen

Peli loppuu välittömästi, kun neljäs vihreä kortti vedetään pakasta. Tästä ei käydä huutokauppaa. Kaikki laskevat vielä jäljellä olevat rahansa ja se jolla on vähiten rahaa, häviää välittömästi pelin. Eniten pisteitä luksuselämä-kortilla ansainnut voittaa.

Tasapelissä:

  • Eniten rahaa, voittaa
  • Arvokkaiman luksuselämäkortin omistava voittaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moonrakers (pikaohje)

Peli on yhdistelmä pakanrakentelua, bluffaamista ja neuvottelua. Suoritat yhdessä muiden avaruusalusten kapteenien kanssa vaarallisia tehtäviä, joista kukaan ei kuitenkaan selviäisi yksin. Neuvottele itsellesi suotuisat ehdot…

Oriflamme (pikaohje)

Voittaminen Kuningas kuolla kupsahti, mutta ei jättänyt peräänsä perillistä. Vaikutusvaltaisimmat suvut kautta valtakunnan tavoittelevat nyt paikkaa valtaistuimella keinolla millä hyvänsä. Pelin voittaa se pelaaja, joka…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *