Luukku 18 – Hieno korttipakka

Monipuolisuudessaan harva peliväline peittoaa perinteistä korttipakkaa. Niin juuri sitä samaa millä isoäidit ja isät ennen muinoin viihtyivät pimenevissä syysilloissa vailla sähköä kauan ennen kuin hevoset tajuttiin vaihtaa peltisiin vastineisiin. Omalla kohdallani pelikortit ja niiden kanssa pelattavat pelit jäivät kauas historiaan ja lapsuuteen, mutta moni on innostunut esim. pokerista tai retropelailusta noin muuten. 52 kortin valikoimalla voikin pelata tuhansia, ellei jopa kymmeniä tuhansia erilaisia pelejä, ei pöllömpää 🦉 kun ottaa huomioon kuinka vähän pelikortit vievät tilaa.

Jos tunnet lahjansaajan mieltymyksiä ja mahdollisia muita kiinnostuksenkohteita, on mahdollista hankkia niitä perinteisiä pelikortteja myös astetta hienommilla teemoilla. Eräs yritys joka tekee näyttäviä ja laadukkaita korttipakkoja on Theory11. Heillä on niin Harry Potterin, kuin Marvel-hahmojen mukaan teemoitettuja pakkoja joista valita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Warhammasta kolottaa

Hyvin kauan sitten teini-iän keskihämärissä tulin lukeneeksi Pelit-lehdestä sellaisesta jännästä harrastuksesta kuin Warhammer. Lyhyesti esiteltynä kyseessä on pöydällä pelattava sotapeli, jossa armeija koostuu itse kootuista…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *