Paholaisen hillo

Paholaisen hillo on loistava lisuke Halloweenin peli-iltaan, sillä pienellä vaivalla saat illan teemaan ja muihin tarjoiluihin sopivan lisukkeen, joka toimii mm. lihan, juuston tai burgerin kanssa. Toki hillon valmistus vie aikaa, mutta sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ja se säilyy hyvin.

Tällä reseptillä paholaisen hilloa tulee reippaasti, joten varaathan säilöntään 4-5 hillopurkkia. Säilöessä myös puhtaus on tärkeää, Martat ovat kirjoittaneet aiheesta laadukkaasti ja kattavasti.

Ainesosat

  • 800 g tomaatteja
  • 4 kpl paprikaa
  • 4kpl punaista chiliä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0,5 dl etikkaa
  • 2,5 dl hillosokeria

Vaiheet

  1. Huuhtele vihannekset, pilko tomaatit ja paprika pieniksi kuutioiksi, sitten leikkaa chili pieniksi paloiksi.
  2. Purista valkosipulikynnet puristimen läpi ja lisää sekoitukseen.
  3. Lisää kaikki ainekset kattilaan sokeria lukuunottamatta.
  4. Anna ainesten kiehua n. 45-55 minuuttia, sekoita.
  5. Maista ja lisää chiliä tarvittaessa. Jäähtyessään tulisuus laimenee.
  6. Lopuksi tasoita tehosekoittimella.
  7. Lisää hillosokeri ja anna kiehua 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  8. Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.

08/10/2024 Pahviritari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *