Pizza
Tällä reseptillä tulee yksi pizza, mutta kastike riittää kerralla kahteen pizzaan. Lopun kastikkeesta voi pakastaa tai tehdä pizzaa tupla-annoksen.
Pohja (yhteen pizzaan)
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja (gluteeniton: 3,75dl, jos jauho sisältää psylliumia)
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5 dl) niin, että taikina ei jää sormiin kiinni.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia.
Kauli, täytä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kastike (kahteen pizzaan)
1 dl tomaattipyreetä
2 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 rkl sokeria
Suolaa ja pippuria
Ainekset soseutetaan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella ja levitetään pizzapohjan päälle.
Vastaa