Pizza
Tällä reseptillä tulee yksi pizza, mutta kastike riittää kerralla kahteen pizzaan. Lopun kastikkeesta voi pakastaa tai tehdä pizzaa tupla-annoksen.
Pohja
25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
5 dl vehnäjauhoja
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy.
Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5 dl) niin, että taikina ei jää sormiin kiinni.
Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 30 minuuttia.
Kauli, täytä ja paista 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kastike
1 dl tomaattipyreetä
2 dl tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 ruukku basilikaa
1 rkl sokeria
Suolaa ja pippuria
Ainekset soseutetaan tasaiseksi esim. sauvasekoittimella ja levitetään pizzapohjan päälle.
Vastaa