Rikkikritiikki ja vyöt

Laitetaanpa tähän alkuun pieni kuva-arvoitus. Laitan kolmen vyönsoljen kokoelman näytille ja tehtävänäsi on arvata mikä näistä on kolme kuukautta vanha, mikä on neljä kuukautta vanha ja mikä on vähintään 30 vuotta vanha vyö.

Kaksi ensimmäistä ovat ihan uusia, hinta lienee ollut siellä 20 – 30€ huitteilla ja käyttöikä lasketaan tosiaan kuukausissa. Viimeisen vyön sain isältäni ja sen tarkkaa ikää en pysty määrittämään. Tiedän kuitenkin tämän vyön olleen minulla vaihtelevasti, välillä hyvin paljonkin, käytössä ainakin 20 vuotta. Isälläni sen voidaan olettaa olleen n. 10 – 20 vuotta käytössä, ken tietää. Valitettavasti tälle viimeiselle laatuvyölle on mies jäänyt liian suureksi.

Näiden sekundavöiden kanssa, joita mm. kauppakeskusten suutareilta voi ostaa (suomalaista työtä ja avainlippumerkki komeasti mainoksessa) on kaava aina sama. Ensin vyön soljen pieni metallipiikki tipahtaa, koska se ei ole kunnolla kiinnitetty. Ainoaksi vaihtoehdoksi jää painaa se takaisin paikoilleen pihdeillä tai vyön käyttö loppuu siihen. Kestää jonkin aikaa ns. normaalia käyttöä ja sitten käy näin:

Pihtioperaatio ei varmaan auttanut asiaa, mutta mitä sinä tekisit? Sillä haluan pitää kiinni vyön käyttämisestä, enkä siirtyä esim. henkseleihin, mulle jää oikeastaan kaksi vaihtoehtoa. Voin jatkaa näiden ostamista, jolloin neljännen vyön kohdalla rahaa on sitten kulunut se 100€ tai sitten voin ostaa ystäväni suositteleman laadukkaan vyön nyt ja se on luultavasti mallia ”isiltä pojalle perintönä”. Vaikka investointi kerralla on suurempi, tulee kalliin vyön ostaminen halvemmaksi. Tämä kaikki on tietenkin osa sitä laajempaa ilmiötä, missä massatuotetaan mahdollisimman pienillä kuluilla ja jatkuvaa kertakäyttökulutusta varten. Siinä ajattelussa ei paljon tunnu painavan asiakkaille tuotettava arvo, vaan rahan takominen lyhyellä tähtäimellä. Mulle riitti ja hankin nyt kunnon vyön, josta maksan kunnolla. Suosittelen kaikkia tekemään samoin.

Tässä muutamia ystäviltäni suosituksina saamiani vöitä, en voi mennä niiden laadusta takuuseen, mutta näitä mulle suositeltiin:
https://finsec.fi/vega-varustevyo-40-mm-nahkaa
Snickers Work Wear
EternalLeatherGoods vyö 1
EternalLeatherGoods vyö 2

Päivitys: Päädyin lopulta tilaamaan Etsystä tuossa listauksessa löytyneen EternalLeatherGoodsin 2-vyön, joskin se tulee Hong Kongista asti. Näin sen verran myös vaivaa, että kirjoitin suoraan toisen rikkoutuneen vyön valmistajalle palautetta solkien laadusta. Jos tiedät suomessa (tai lähellä) valmistetun laadukkaan vyön, voit pistää sellaisen tiedoksi kommenttikentän kautta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minä-Minä-Maa

Eräs parhaista neuvoista hetkeen oli esihenkilöltäni saamani kehotus käydä eräs ongelmatilanne läpi keskustellen puhelimessa sähköpostin sijaan. On helpompi olla ihminen ihmiselle, kuului perustelu. Ja totta…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *