SU&SD ja Ropecon 2023

On suoranainen ihme etten ole aiemmin elämässäni päätynyt Ropecon-messuille. Elämänmittaisena fantasia- ja roolipelihörhönä kyseisen tapahtuman kuvittelisi olevan kuin räätälöity minulle ja nyt kun siellä piipahdin, niinhän se kieltämättä oli. Toisaalta vähän samanlainen kokemus toistui myös Assembly-messuilla, joihin osallistuin ensimmäistä kertaa vasta vähän vanhemmalla iällä. No parempi nyt kuin ei milloinkaan.

Tälläkin kertaa sain itseni liikkeelle vain sen takia, että yksi Youtuben suosikki-lautapeliarvostelijoistani oli paikalla kunniavieraana, nimittäin Shut Up & Sit Down:in kameran edessä hiipparoivat Quintin Smith, Matt Lees ja Tom Brewster. Osallistuin lauantaina ohjelmanumeroon, jossa yleisö toi enemmän tai vähemmän ratkaisemattomia lautapelikiistojaan arvon valamiehistön ratkaistavaksi ja sitten aiheita hirnuiltiin monelta kantilta. Ennakkoon suhtauduin varovaisen myönteisesti fanittamaani porukkaan, jonka laadukkaista videoita ja mitä mainioimmasta podcastista olen saanut nauttia lukuisia kertoja, mutta live-esiintymisestä tai sen laadusta en tiennyt mitään.

Huolet kuitenkin haihtuivat nopeasti ja kyllä se oli pakko todeta, että porukka osaa vetää viihdyttävän shown myös live-tilanteessa ja se jännä kemia joka tästä porukasta kumpuaa, lähentelee kyllä aikalailla taikuutta: todellisia viihteen ammattilaisia joista ilmiselvästi välittyy se, että nauttivat siitä mitä tekevät. Näiden kavereiden jutut toimii siis myös livenä paremmin kuin hyvin.

Jututin kolmikkoa myös ohjelmanumeron jälkeen ja sain kaivettua vastauksen oman peliporukkani ikuisuuskysymykseen: noppa- vai korttipelit? Oikea vastaushan sieltä tuli ja olivat yksimielisiä korttipelien paremmuudesta (mikäli on pakko valita). ”Dice got just 6 things, cards have 52, it’s maths.” Matt Lees:in suusta summasi asian hienosti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minä-Minä-Maa

Eräs parhaista neuvoista hetkeen oli esihenkilöltäni saamani kehotus käydä eräs ongelmatilanne läpi keskustellen puhelimessa sähköpostin sijaan. On helpompi olla ihminen ihmiselle, kuului perustelu. Ja totta…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *