Uusimmat pelini

Tässä on muutamia pelihankintoja, joita on tullut viime aikoina tehtyä. Näitä ei ole hankittu vain hyllyä täyttämään, vaan ihan pelattavaksi ja tässä kuvaukset kustakin pelistä sekä vähän uumoilua siitä, mimmoseen tarpeeseen kunkin pelin hankin.

Mindbug

Korttipeli joka on helppo oppia ja nopea pelata. Pelissä lätkytellään pöytään erinäisiä olentoja, joilla sitten pyritään vähentämään vastustajan elinpisteet nollaan. Pelin erikoisuus on mahdollisuus napata vastustajan juuri pöytään pelaama olento itselleen.

Tämä tuli hankittua Turun Puolenkuun pelien uudesta myymälästä ns. kapakkapelaamista varten. Halusin siis kompaktin ja yksinkertaisen pelin, jota pystyy lätkyttelemään pöytään vaikka sitten muun illanvieton ohessa. Olin toki kuullut tästä jo hyvää, vaikka teema ja kuvitukset eivät nyt ihan napakymppinä osu omaan makuuni. Testipelien myötä tämä osoittautui oikein kivaksi lisäykseksi kokoelmaan.

Moonrakers

Neuvottelua, yhteistyötä (ehdoin) sekä pakanrakentelua. Tästä tuli heittämällä yksi lempipeleistäni. Idea on rakentaa omasta avaruusaluksesta ja siihen liittyvästä korttipakasta voittopisteitä antaviin tehtäviin kykenevä paketti. Varsinkin alkuun tässä on pakko tehdä yhteistyötä, johon osana kuuluu suoritetuista tehtävistä ja niistä saavista palkinnoista neuvottelu.

Peli oli siinä mielessä uniikki, ettei heti tullut vastaavaa mieleen. Pelissä yhdistyy paljon sellaisia mekaniikkoja, joita arvostan ja se osoittautuikin välittömästi klassikoksi, jota tullaan pelaamaan vielä monta kertaa.

Torakkapokeri (Royal)

Paljon yksinkertaisemmaksi ei peli mene. Kevyttä bluffausta. Annat toiselle pelaajalle kortin ja teet väitteen, sitten toinen pelaaja joko lähtee arvaamaan valehtelitko vai et tai katsoo kortin ja lähtee itse tyrkyttämään sitä seuraavalle pelaajalle. Joku lopulta arvailee väitteen paikkansapitävyyden ja mikäli arvaus menee väärin, joutuu ottamaan kortin ja vastaavasti jos arvasi oikein, sitä tarjonnut pelaaja joutuu ottamaan kortin.

Tämä tuli hankittua jo Mindbuggia aikaisemmin, mutta vastaavaan tarpeeseen. Pieni ja helposti mukana kulkeva Torakkapokeri on hilpeän helppoa pelattavaa, vaikka sitten muun aktiviteetin ohessa.

Star Wars: The Deckbuilding game

Kevyt kaksinpelattava pakanrakentelupeli, jossa mukavia uusia innovaatioita. Pelaat joko kapinallisina tai imperiumina, täydennät pakkasi korttivalikoimaa tai vaikeutat vastustajasi mahdollisuuksia tehdä samoin.

Hankin aikoinaan Hero Realmsin, sillä halusin kaksinpelattavan pakanrakentelupelin. Hero Realmsin kuvitus ja teema oli niin kamalaa ja samalla geneeristä, että en vain halunnut pelata sitä. Tämä peli tuli kuitenkin täyttämään ilmiselvän tyhjiön ja olen ollut hankintaani hyvin tyytyväinen.

Heat – Pedal to the metal

Puhdasverinen kilpa-ajelu vanhoilla formuloilla ja korttilätkyttelyllä.

Kokeilin joitakin vuosia sitten erinomaista Flamme Rouge -peliä. Tykkäsin pelattavuudesta melkoisesti, mutta pyöräilyteema ja muutamat ratkaisut pelin suunnittelussa eivät saaneet minua syttymään. Tämä muuttui kuitenkin Heat – Pedal to the metal -pelin myötä ja tämä oli vain pakko saada. Tätä kirjoittaessani peli ei ole vielä löytänyt pöydälle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pelivuosi 2023

Pelivuosi päättyy tänään ja voi pojat (vaihtoehtoisesti margariini tytöt) minkälainen vuosi se olikaan. Mahtavia pelikokemuksia tuntui ilmestyvän elämääni vähän joka tuutista. Vuoden ensimmäinen lautapeli oli…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *