ūü¶áHalloween-pelit osa 2ūü¶á

Tällä kertaa listaan lautapelejä, jotka teemansa puolesta sopivat ehdottomasti marraskuun juhallisuuksiin, mutta joita kaikkia en ole vielä henkilökohtaisesti kokeilemaan. Siksipä kunkin pelin kuvaus sisältää lähinnä yleisluonteisen kuvauksen, enkä kaikkien kohdalla ryhdy arvioimaan kenelle ne parhaiten sopisivat.

The night cage

Tätä peliä ei käsittääkseni ihan helpolla saa hyppysiinsä, mutta olkoot tämä kehoitus pitää silmät ja korvat auki, josko tämä kävelee joskus vastaan. Pelissä vaellatte pimeässä ja alati muuttuvassa labyrintissä tavoitteena löytää keino paeta ennen kuin kynttilän valo sammuu ja tulee pimeää iäksi.

https://boardgamegeek.com/boardgame/306709/night-cage


Unfathomable

Battlestar galactica -lautapeliin perustuva uusiopainos Arkham -teemalla. Teidän tulee selvitä öisen meren kauhuista ja päästä kotisatamaan turvallisesti, mutta kuka keskuudessanne on katala pimeyden voimia palveleva kultisti? Peli on kuulemma pitkähkön puoleinen, joten tälle kannattaa varata reippaasti aikaa.

https://boardgamegeek.com/boardgame/340466/unfathomable


Fury of dracula

Kun pelistä ilmestyy toinen painos ja sitten kolmas ja neljäs, on pakko kohottaa kulmakarvansa ja katsoa hieman lähempää mistä on kyse. Pelissä yksi teistä on legendaarinen kreivi Dracula, joka toimii yön turvin, samalla kun vampyyrinmetsästäjät jahtaavat häntä päivin ja öin. Dracula liikkuu salassa ja metsästäjien tehtävä onkin kukistaa hänet ennen kuin kreivin vaikutusvalta kasvaa liian suureksi.


Arkham Horror card game

Kyseessä on mielestäni eräs upeimmista Arkham-aiheisista peleistä ikinä ja tätä olen pelannut enemmän kuin tarpeeksi tehdäkseni vahvan suosituksen ja mikäli haluat lukea pelistä lisää, löydätkin suositukseni tästä linkistä: https://www.pelikilta.fi/arkham-horror-the-card-game/. Peli toimii kuitenkin parhaiten kaksinpelinä ja vakituisen, aina saman pöydän äärelle palaavan, pelikaverin kanssa.

https://boardgamegeek.com/boardgame/205637/arkham-horror-card-game


Dead of Winter: A Crossroads Game

Petturipelien klassikko Dead of Winter näyttäisi pitävän kutinsa vuodesta toiseen. Zombie-maailmanloppu tuli ja vei ihmiskunnan mennessään ja pieni selviytyjäryhmänne pitää sinnitellä parhaansa mukaan, samalla kun aivojenhimoiset harvahampaat lähestyvät turvapaikkaanne. Jokaisella pelaajalla on yhteisen päätavoitteen lisäksi myös omia henkilökohtaisia tavoitteitaan, jotka tuovat mahdollisesti mutkia matkaan.

https://boardgamegeek.com/boardgame/150376/dead-winter-crossroads-game

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *