Räävelin rohtotohtorit

Räävelin rohtotohtorit, tai The Quacks of Quedlinburg kuten se Ameriikankiälellä tunnetaan, on ollut takuuvarma hitti ihan kaiken tasoisten pelaajien kanssa. Säännöt on helppo omaksua ja pelaaminen on kevyenhauskaa tuuripeliä, jonka varsinainen taito-osuus tulee todennäköisyyksien ymmärtämisestä ja niihin vaikuttamisesta. Pelissä näet rakennellaan rohtopussin koostumusta erilaisilla ainesosilla, jotka pussista vetämällä sitten päätyvät osaksi keittämääsi lääkerohtoa. Tärkeintä on kuitenkin välttää padan räjähtämistä, jonka myötä et saa joko voittopisteitä tai sitten ostaa uusia ainesosia rohdospussiisi. Eri ainesosat tekevät erilaisia asioita ja pelin herkullisin anti ovatkin erilaiset toisiinsa vaikuttavat yhdistelmät. Saatat nostaa ensin pataan kurpitsaa ja sen jälkeen sieniä, mutta sienet ovatkin tehokkaampia, jos padasta löytyy jo kurpitsaa.

Jos kevyt uhkapeli tai ns. tuurinkoetus kiinnostaa, niin Räävelin Rohtotohtorit tarjoilee siihen oivat lääkkeet. Peli on kerta toisensa jälkeen jännittävää koettavaa ja kaiken lisäksi rohtojen vaikutukset voi eri pelikerroille vaihtaa, joka lisää pelin elinikää. On tähän muutama lisäosakin julkaistu, mutta tätä kirjoittaessa ei vielä suomeksi. Lasten kanssa tämä toimii varmasti jo lukutaidon ja matikan perusteiden omaksuneiden kohdalla ja tuurielementti tasoittaa mukavasti taitoeroja aikuisten ja lasten välillä.

Voinkin suositella Räävelin rohtotohtoreita kaikille hyvistä lautapeleistä kiinnostuneille.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pelivuosi 2023

Pelivuosi päättyy tänään ja voi pojat (vaihtoehtoisesti margariini tytöt) minkälainen vuosi se olikaan. Mahtavia pelikokemuksia tuntui ilmestyvän elämääni vähän joka tuutista. Vuoden ensimmäinen lautapeli oli…

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *